dimarts, 21 de maig del 2013

MANIFEST SOS BRESSOL LLEIDA


  Des de la Paeria s’ha posat en pràctica un seguit de canvis que afecten a l’actual model de les escoles bressols de Lleida, suposant això un retrocés en la seva qualitat i podent constituir una amenaça per la continuïtat de les escoles bressol.

 Els canvis que s’estan duent a terme són: 

-           Augment de les quotes i creació de noves taxes:Està previst que el proper curs 2013-2014 es  passi dels 94€/mes actuals a pagar 125’50€ al mes per infant. S’ha creat també una taxa no bonificable en concepte de matrícula de 50€,tant per nous alumnes com pels antics.

-             Desapareixen les bonificacions de menjador.

-           El present curs ja s’ha aplicat un augment de ràtio, de dos alumnes per aula, passant les aules de P1 de 10 a 12 infants, i les aules de P2 de 18 a 20 infants. 

-              Manca de partida econòmica per material tècnic

-             Falta de fons per cobrir baixes, únicament s’han tingut en compte baixes de llarga durada.

-    Aquest curs s’ha suprimit temporalment el servei d’assessorament psicopedagògic, no hem  disposat d’aquest servei fins fa 2 mesos.

  Davant les mesures adoptades per part de l’Ajuntament de Lleida volem manifestar que:

-           Cal tenir present que els primers anys de vida son fonamentals pel desenvolupament de les persones i l’educació infantil és un bon camí de afavorir-lo. Cal invertir en educació infantil de qualitat, ja que l’educació, en una societat democràtica, a més de ser un dret recollit en totes les normatives vigents, és un recurs per construir una societat cohesionada i justa , i per fer-ho possible, l’educació pública ha de ser l’eix principal.

-          Les escoles bressols ofereixen als nens i les nenes de la ciutat, un conjunt d’atencions i experiències adequades i riques per el creixement saludable físic, social i intel·lectual, compartint aquestes experiències amb les famílies més enllà del seu poder adquisitiu. Col·lectivament, hem construït un model municipal que concep un infant capaç, un model que atén la diversitat i les diferents realitats socials, i vetlla per oferir escoles  obertes amb participació i el diàleg amb les famílies.

 Per tot el que hem esmentat, i en defensa dels drets dels infants i d’una educació pública de qualitat manifestem: 

-           QUE L’INCREMENT DE  LES QUOTES A PAGAR PER LES FAMÍLIES, JUNTAMENT AMB LA CREACIÓ D’UNA TAXA PER MATRÍCULA NO BONIFICABLE I LA SUPRESSIÓ DE LES BONIFICACIONS DE MENJADOR, SUPOSA UNA GREU LLOSA ECONÒMICA PER LES FAMÍLIES,POSANT EN PERILL LA CONTINUÏTAT DE LES ESCOLES BRESSOLS COM A CENTRES PÚBLICS I D’ABAST A TOTES LES REALITATS SOCIALS QUE CONVIUEN A LA NOSTRE CIUTAT.

-        REBUTGEM LES CONSTANTS RETALLADES EN RECURSOS, TANT EN PERSONAL COM DE MATERIAL. 

-           EXIGIM  MANTENIR EL NÚMERO DE RATIOS PER AULA DIGNE PELS INFANTS I ELS EDUCADORS/ES QUE ESTAN AL CAPDAVANT DEL PROJECTE EDUCACTIU

-           EXIGIM L’ESTABILITAT LABORAL DELS PROFESSIONALS QUE PORTEN ENDAVANT UN PROJECTE EDUCATIU COMÚ, COM SÓN EL PERSONAL INTERÍ I EDUCADORES DE SUPORT


 VOLEM QUE DES DE LA PAERIA ES RETIRIN LES MESURES I ES TREBALLI CONJUNTAMENT PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT.